dilluns, 6 d’abril del 2009

"THINK DIFERENT"



DIFERENT 2009

Com el seu nom indica, es una pedalada "diferent" sobretot per l´ambient que creen els organitzadors i com es curren les zones del recorregut.Es una festa de l´enduro, de l´estil enduraid però per mi molt més dura físicament. Realment vam acabar tots bastant baldats.
A les 6:30h del mati (quina mandra tu!!!) vam quedar tres intrepits fun&nyam (En Joan, en Sergi i jo) disposats a dirigir-nos cap a Sallent. A mitja autopista ens vam trobar amb els freemaresme i ja a Sallent els nostres amics trencacames ens estaven esperant per començar el "sarao".
A la sortida a davant de tot, els ralliman, amb la cara de concentració o de stress habitual, i darrera tots els endureros i clans varis: (Accmics,freejulitos,freebikers,xiulets,bikeesplugues,St Polencs amb en jo-on al capdavant,freemaresmes,trencacames...  a i tambè fun & nyam) bastant, bastant desestresats,fent el primer mos del dia amb uns crossenets de xocolata i altres pastes que aquella hora anaven molt bé.
A les 8:00h donen la sortida  desde la plaça de Sallent al costat de les mítiques escales i au cap amunt que fa pujada. Els trencacames comencen a tirar fort a ritme de ralli,no d´enduro i jo que soc un inconcient i sempre caic de quatre potes a les trampes  dels trenca els segueixo, mentrestant en Joan i en Sergi amb molt de seny es queden a darrera amb els freemaresme.
Coi de Kulajy quin ritme que posa, adelantem a gent amb bicis rigides i tot, (Al final acabaria pagant aquest esforç del començament),  de seguida arriben els primers salts. Allà hi ha un embus  important, perquè en aquesta pedalada cada salt, cada trialera es una festa i es celebra les proeses dels bikers amb gran alegria. En Jaume i jo veien la situació decidim seguir i no esperar el nostre torn, els salts no eren gaire alts, i segur que els hauria saltat, pero entre la cua i tota l´expectació seguim per no perdre el ritme.Ara ja toca el torn dels corriols i les trialeres, vinga pedres, escalons i curves, que divertit!!! 
Hi ha algun pas una mica complicat però mes o menys es fa tot sense problemes, al final acaba amb un corriol amb molt de flow i curves.
El terreny està perfecte, jo em pensaba que trobariem fang però no, i les fustes tambe estant amb les millors condicions.
Despres d´una mica de pista arribem al primer avituallament, quina passada 2 avituallaments complets en tota la cursa, i la gent que esta allà  super amable. S´ha de felicitar a l´organització
tant per els avituallaments, com per la senyalització de tot el recorregut.
En les parades per repostar es on es pot palpar més  l´ambient d´una pedalada d´enduro, tot son conyes,  a les proeses fetes a l´estat fisic...  és un ambient d´amics de gent que te un mateix fi en comú passar- ho bé  i disfrutar amb els altres. 
Despres de reagrupar-nos tots i refer-nos una mica seguim, a partir d´aqui ja veig que em tocarà anar amb els de darrera xino xano i anar aguantant.  Els trenca més en forma amb en sergi tirant davant,i  jo amb quedo amb en Joan en Jordi Gil i el seus amics més endarrera i així va ser fins el final al bikepark. En Joan que anava molt dur d´amortiguador li treu aire, i  apa ens tirem tots dos per la trialera. Que bé que va anar darrera un descender i et vagi marcant les traçades, el final del cami s´acaba amb un marge que era dels més comentats al foro, en Joan el baixa com res i jo darrera ell ni m´entero i ja soc abaix. 
2ºn avituallament , menjem una mica i au a buscar la que diuen que es la trialera més bèstia del recorregut. A dalt de tot hi ha una vista molt guapa, fem la foto pertinent i cap abaix.Realment hi han 2 o 3 escalons que els veus i et miren molt malament ja,ja,ja. Els passem com podem,haig de posar algun peu i en un en foto la primera i única nata del dia sense conseqüències. En aquest punt del recorregut estic molt tocat i encarcarat i segurament que amb unes altres condicions no hauria caigut.  A  partir d´ara toca sobreviure, però es que encara no arribat el més guapo de tot, la zona de pasarel.les.
Si hi ha una joia de la corona a la diferent, aquesta es tota la zona de bikepark al final de tot.
Aquest any l´han ampliat molt i realment hi ha un curro impresionant, i tenen salts, north shores, wallrides, balancins...
Es un lloc ideal per aprendre a baixar i saltar fustes, tot està molt ben preparat i dissenyat perquè els principiants o els més experts disfrutin com camells.
Quina llàstima que Sallent no estigui més a prop sino hi anava cada cap de setmana!!!
Quant vaig arribar aquest punt vaig fer el que vaig poder,però com vaig disfrutar encara que estigues destrossat, vinga pasarel.les i  fusta i més fusta i es que aquest any et trobes com 20 fustes per tot el recorregut i es clar n´hi ha per tots els nivells.
I per rematar sino en tens prou queden les escales que et porten directe a Sallent.
Hem aconseguit l´objectiu!!!
Ara toca la recompensa, barra lliure del que vulguis, de cervesa de botifarra...,pots repetir el que vulguis. Quins tipus aquests de Sallent com s´ho munten son increibles.
Els primers en arribar vam ser en Jaume, en Joan, i jo i no perque fossim els mès forts,sino perque erem els que teniem més gana. Com veieu en aquest especte guanyem 2-1  els trencacames ja,ja,ja.

Els altres van arribar una mica més tard esgotats de repatir els salts, sobretot en Sergi que sempre que pot repeteix les seves magnífiques volades.

Resumint ha sigut una molt bona experiència, estic content perque he tornat a saltar que feia molt temps que no ho  provava. El recorregut és molt guapo i si li hem de buscar un pero, podem dir que li sobre una mica de pista i que al final al bikepark i arribes una mica fos i no pots disfrutar tot el que voldries.
Però evidentment compensen mes totes les coses positives i clar com deia el lema de Apple:

"THINK DIFERENT".



EN KULAJY FENT DE LES SEVES.




fotos dels fun&nyam by bicis FA-SOL






fotos by carpy






17 comentaris:

  1. Quina enveja! Nosaltres la resta del Fun&Nyam vam fer una sortida rally total, Collbotí, Sant Martí del Montegre pel GR, l´Esplai, Fuirosos, Vilarassa, en fí una 40 Km . Va estar bé però jo vaig trobar a faltar alguna trialera i corriol.
    Esther

    ResponElimina
  2. Iep!!!!

    Va estar de collons la Diferent , quines vistes!!

    Ara a veure si fem una mica de Descens .....ja em veig estalviant per una Enduro!!!!

    ResponElimina
  3. Esther: Va estar molt be, haurieu disfrutat segur, hi havia coses per tots els publics i per anar- te superant en mica en mica.

    A la pròxima heu de venir.

    Joan: Quan vulguis fem descens, pero millor dit seria que tu fagis descens i nosaltres ja seguirem, ja,ja,ja.
    Estalvia tio,que l´enduro es molt ben parit.Te tots els components de totes les disciplines del mtb.Pensa que ahir et deia que estava mort i fins els nassos de tot i avui ja tinc ganes de tornar-hi.
    Es l´esperit endurero.

    Think different.

    ResponElimina
  4. quina mega CrÒniKa , això sembla l'alcorà!!! .... bufff he agafat mal de cames després de llegir-ho tot i de postres aquest video que m'ha acabat de trinxar del tot fins a caure de la cadira.

    ... per cert , estic per muntar una clínica dental al costat de Can Donda quan els de la fruiteria marxin.

    ResponElimina
  5. Me parece todos acabamos escaldados a final de recorrido y no fue por las caidas, sino fisicamente ;)
    Saludos de Abel (FreeMaresme)

    ResponElimina
  6. David molt bona cronica ,el dia que estigui deprimit la tornare a llegi i es com si tornes a fer la diferent.Com es va trova a falta la companya de L'ALBERT per possar ordre a les pujades .

    LA DIFERENT UNA DE LAS MILLORS SORTIDES ENDURERAS AMB LES QUE HE PARTICIPAT I SOBRE TOT EL GRUP DE GENT QUE HEM FET EL RECORREGUT JUNTS ELS MILLORS .ENS VEIEM A LA PROPERA @10

    ResponElimina
  7. Hola !!! Primer de tot...

    Masdi, canvia el color del Bloc JAAA!!! Sempre que acabo de llegir-lo acabo veient ratlles la resta del dia! Això de blanc sobre negre casca la vista... Ja,ja,ja!!!!

    Va en serio...

    Què dir que no s'hagi dit ja? Doncs poca cosa...

    Només que si voleu veure una mica la nostra visió globera de la Diferent, mireu el vídeo que he penjat.. ;)

    http://www.vimeo.com/4032081

    Salut Fun's!!!

    ResponElimina
  8. xavi: A veure quant t´apuntes alguna pedalada d´aquest estil, et molaria molt, ja que son dures de pujada també, i per la baixada,de tecnica vas sobrat.

    Devil: Hola Abel, fue un placer conoceros,lastima que no rodamos juntos durante casi todo el recorrido, pero ya he visto fotos en el forodonde salís saltando, y se os ve cara de disfrutar como enanos. ja,ja,ja.

    Aunque fue dura el recorrido era muy divertido, sobretodo la parte final del bikepark.

    Saludos David.

    ResponElimina
  9. Jaume m´alegro que t´agradi. Tens rao amb el que dius, vaig trobar a faltar L´ALbert a les pujades ja,ja,ja, i la companyia i l´ambient que es va crear durant tota la sortida va ser de 10.

    Ens veiem.

    ResponElimina
  10. Jo_on: Jordi nano, que soc fotògraf i adoro el blanc i negre i a més
    contrastat!!!! ja,ja,ja.

    Ara mateix vaig a veure el video.

    Salut Sant polencs!!!

    ResponElimina
  11. Jo_on: He baixat l ´intensitat del text a un gris fluix, espero que es pugui llegir millor!!!

    apa adèu.

    ResponElimina
  12. Una cronica collunda, tampoc varem començar tan forts ,gairebe anavem ultims.
    M'ho vaig passar molt be amb tots vosaltres.

    Kulajy

    ResponElimina
  13. Masi anem a la Ballena avui??
    Vinga que ganes no en falten no.....ja em dirás quelcom val?

    Una abraçada!!

    ResponElimina
  14. Tindriem que ser tres, en Sergi no pot, a veure si l´esther,pogues sortir.

    ResponElimina
  15. Kulajy: Gairebe anavem ultims, perque vam sortir darrera de tot, pero el ritme que imposes ultimament es infernal ja,ja,ja.

    No hi ha qui et segueixi.

    Fins aviat.

    ResponElimina
  16. Nosotros ya decidimos ir ultimos para probar zonas y repetir, aunque al principio habia embudos XDDD

    ResponElimina
  17. Devil: Es que vosotros os lo montáis de p.m. , tranquilitos detras y repitiendo las zonas.
    Creo que nosotros aun tenemos un poco el chip del rally de llegar cuanto antes mejor, y esto no puede ser... ja,ja,ja.


    Joan: t´he enviat un e-mail amb el meu tlf per quedar.

    ResponElimina