divendres, 24 d’abril del 2009

LA MAQUINARIA ES POSA EN MARXA.

Desde fa un mes faig vacances, sí vacances, de una de les feines que m´agraden mes, la d´investigar i obrir nous corriols. Però ahir em va tornar el "gusanillo", de cop vaig pensar amb uns comentaris d´en Joan Costa, que deia que tindríem que obrir una baixada mes DH, I au!!! cap al bosc em vaig dirigir.
Amb el Sergi, ja teniem una localització mig feta i crec que es pot començar a treballar a partir d´aquí.Ara toca alguns dies d´investigació i de mirar per on es fan passar les traçades, o sigui que si algú es vol apuntar de moment no s´ha d´ajupir l´esquena, ja,ja,ja.
Tot això  ho dic perquè a partir d´avui comença el  compte enrere per la III trialerada per olzinelles, despres de l´estiu i amb totes les novetats. Això si sense cap mena de pressió, que si no m´estreso ,ji,ji,ji.
I es que aquest estiu,  vull agafarm-ho diferent, a veure si puc convencer el Sergi que no fagi tanta carretera i junt amb els trencas montem alguna sortida èpica, estil (nuria,bateries de montserrat,cami ral ...) a part aquest any a veure si pujem a Vallnord i la Molina.

apa doncs...

Danny MacAskill

Ahir mirant per internet, vaig veure un video, que em va deixar flipat per la técnica que te el tio, i com que m´agrada compartir videos interesants aqui el teniu.
AAHH!!! va dedicat al "gran kulajy".


font:nsmb.com


dilluns, 20 d’abril del 2009

Enduraid.......la clàssica



Si els carreterus, o els rallieros tenen clàssiques, els endurerus (o els que intentem ser-ho ja,ja,ja.) tenim marcat a finals d´abril el calendari amb vermell, es l´hora de l´enduraid la ruta de totes les rutes endureres. Com cada any toca anar a Sant Joan de Vilatorrada, o Sant whistler de vilatorrada com diuen els d´allà. Aquest any durant tota la setmana ha estat molt estresant que si plouria que si no que si l´argila,que si l´any passat va ser un desastre, pero no sé si ha sigut el sant Whistler o que, pero avui ha fet un dia espeterant, el terreny estava de conya tenia molt grip i ha sigut la bomba.
D´entrada sempre costa aixecar-se a les 6:OO am,pero un cop posat entres ja en situació , i et comença a vindre aquell formigueig a la panxa de nervis previs a la cita.
Aquests nervis et passen quan arribes el lloc i veus l´ambientaso que hi ha i comences a saludar la gent.Com haviem fet fa dos setmanes vam quedar amb els freemaresmes a l´autopista i desprès tot junts amb comitiva  ens hem dirigit cap  a Sant Joan. Allà ens hem reunit tots amb el nostres inseparables amics trencacames i amb la secció fun and nyam de Cardedeu els mosqueters (amb la baixa molt notoria d´en yago que avui li tocava treballar), Però amb l´incorporaciò d´un nou mosqueter en juan Carlos, que ha deixat el pavelló molt alt dels mosqueters.
Aquesta vegada he fet al reves que a la diferent i no he començat gens fort m´he dedicat a disfrutar, de  cada trialera, i de cada salt i es que l´Enduraid es una ruta increible , no et deixa respirar d´emocions, es molt corriolera i no es  gaire dura fisicament. No he patit gens i s´ha fet molt curta, hauria estat 2 hores més pujant baixant i saltant, i es que he disfrutat molt.
Es el tercer any que hi vaig, el primer va ser una mica de prova, el segon amb la pluja va ser molt deslluit, i aquest any ha sigut la confirmaciò de que es una ruta de puta mare.
Les trialeres no es que siguin molt dificils,menys algun punt en concret, pero la barreja de corriol amb trialeres i amb salts per tots els públics fa que sigui increible.
Quan arribes a la zona only bikers veus el somriure i la felicitat de la gent de compartir un dia tant especial.
Crec que es la pedalada que reflexe més bé (junt amb la diferent i proximament esperem que la trencadur) la filosofia endurera del bon rotllo.
La ruta en si ha sigut la de sempre amb alguna novetat,pero es que sincerament no necessita gaires retocs,casi tota l´he fet amb els mosqueters ( en Housey,en Victor i en Juan Carlos), que ens ho hem passat pipa repetint zones.I tambè aquesta vegada he tingut l´oportunitat de rodar amb els freemaresme (en Ruby, l´Abel, el Jose i el Santi)  que son una colla collunuda i que no paren de fer conyes i crear ambient, son uns maquines sobre la bici i com a persones.
AH! i també amb l´Albert de Girona, que li he probat la demo i quin merit te fer rutes amb aquesta bici i un sol plat.
Dels trencacames ja no dic res perque es evident que son com la meva colla, i es un plaer rodar tants caps de setmana junt amb ells (avui eren en Jordi "kulajy", en Jordi Gil, l´Alberto i en Jaume). 
I es que es un plaer compartir ruta amb gent així, ja que sense ells no seria el mateix.
De coses negatives destecar, que soc un desastre, i el no portar piles de recanvi, la càmara que portava al casc ha gravat poca estona i tot el que tinc no val gaire la pena. Encara que us haig de dir que si voleu veure videos guapos, tant l´Abel en la seva web,com en Sergi en el seu blog en penjaran.
I la segona es comprovar que cada vegada som menys funs que ens apuntem a les cites endureres, a veure si això va canviant en les pròximes cites.

Pero deixant de banda aquests punts ha sigut un dia fantàstic, si heu arribat fins aqui heu vist que la paraula que es repeteix més es disfrutar. i es que l´Enduraid es fun ,fun ,fun.

fotos 



En sergi volant la " super"



L´abel també a la super i amb molt estil




En jordi gil a la mini, pero tambe va fer l´only bikers



En jose a la super i demostrant de la pasta que estant fets els freemaresmes


En victor el mosqueter.


En kulajy sense comentaris stumpjumper 120mm.

En santi amb l´intense de rally increible.


En ruby express i les seves volades.


I aquest, em sembla que no el conec pero te un "estilaso" que ti cagues ja,ja,ja.


Totes les fotos son de gerard xl i de l´albert.

dissabte, 18 d’abril del 2009

La prohibida

El divendres tocava sortida per entrenar una mica. Amb l´Esther hem decidit de fer una ruta clàssica. Can draper fins a Can Valls coll butí, baixada de coll butí i la prohibida fins l´autopista.
Hem començat tranquilament, de seguida hem vist que el temps amenaçava hi ha començat a ploure una mica,pero la sorpresa no ha sigut aquesta sino que a l´altura de Can valls direcció coll butí sento un soroll, em giro i  tu en Joan " el jefe" esprintant per agafar-nos.
Ha decidit venir amb nosaltres, ja que ell tenia pensat fer més km, pero el temps estava cada vegada pitjor.
A dalt de tot a Coll butí,ja plovia molt més, llavors jo he tret la càmera per gravar la baixada i provar com va la go pro amb pluja i aquí teniu el resultat:

AH! per cert no us perdeu el minut 4 amb 18 segons i es que "el jefe" es un mestre i decideix
caure amb el tall de cançó a cançó, vaja un geni... ja,ja,ja.



dijous, 16 d’abril del 2009

GO PRO HERO

Avui he estat provant la nova càmera go pro al final de la baixada de la remor.
Com veureu te menys qualitat que la de fotos, pero també te avantatges:
1. Es molt petita i cap a tot arreu.
2. Va protegida amb una carcassa indestructible, que ja et pots fotre una pinya que el que es farà mal seras tu.
3. Te un super angular que agafa molt.
4.possiblitat de posar-la en qualsevol lloc de la bici i fer punts de vista increïbles.
5. pesa molt poc.

Les desvantatges:
1. que podria tenir més qualitat.
2.Poques opcions de configuració.
3.No te pantalla per veure el que estas enfocant, encara que es habitual en aquestes càmeres tant petites.
Resumint, crec que es una càmera, sense pretencions, i es una companya ideal per les trialeres i els llocs més extrems, a on no es te nassos de posar a gravar la càmera d´ultima generació super carísima.
A més amb una mica de pràctica pots aconseguir uns punts de vista al.lucinants, inimaginables amb altres càmeres.
El preu es dels més asequibles del mercat, ja que si vols una càmera amb mes qualitat i les mateixes carecterístiques t´has de gastar un "paston".

Deixo un video de pocs segons,com a mostra,ja que avui nomes m´he dedicat a veure com funcionava i agafar diferents angles, i tots els videos son bastant repetitius.
Per cert al final de la baixada de la remor, m´he trobat destrossat l´ultim escaló, hi he tingut que arreglar-lo. No sé si han sigut motos o que, pero algu hi ha passat.




video del cedric i el lopes amb la mateixa càmera.

divendres, 10 d’abril del 2009

PROVES

Ahir, vaig estar provant de gravar amb un invent "casero", alguna baixada fun&nyam. Com vereu, els resultats no son gaire satisfactoris, ja que la càmera no te prou angular,  enfoca massa al terra i vibra bastant.
Malgrat tot em feia gràcia mostrar la meva primera gravació "on board".



dilluns, 6 d’abril del 2009

"THINK DIFERENT"



DIFERENT 2009

Com el seu nom indica, es una pedalada "diferent" sobretot per l´ambient que creen els organitzadors i com es curren les zones del recorregut.Es una festa de l´enduro, de l´estil enduraid però per mi molt més dura físicament. Realment vam acabar tots bastant baldats.
A les 6:30h del mati (quina mandra tu!!!) vam quedar tres intrepits fun&nyam (En Joan, en Sergi i jo) disposats a dirigir-nos cap a Sallent. A mitja autopista ens vam trobar amb els freemaresme i ja a Sallent els nostres amics trencacames ens estaven esperant per començar el "sarao".
A la sortida a davant de tot, els ralliman, amb la cara de concentració o de stress habitual, i darrera tots els endureros i clans varis: (Accmics,freejulitos,freebikers,xiulets,bikeesplugues,St Polencs amb en jo-on al capdavant,freemaresmes,trencacames...  a i tambè fun & nyam) bastant, bastant desestresats,fent el primer mos del dia amb uns crossenets de xocolata i altres pastes que aquella hora anaven molt bé.
A les 8:00h donen la sortida  desde la plaça de Sallent al costat de les mítiques escales i au cap amunt que fa pujada. Els trencacames comencen a tirar fort a ritme de ralli,no d´enduro i jo que soc un inconcient i sempre caic de quatre potes a les trampes  dels trenca els segueixo, mentrestant en Joan i en Sergi amb molt de seny es queden a darrera amb els freemaresme.
Coi de Kulajy quin ritme que posa, adelantem a gent amb bicis rigides i tot, (Al final acabaria pagant aquest esforç del començament),  de seguida arriben els primers salts. Allà hi ha un embus  important, perquè en aquesta pedalada cada salt, cada trialera es una festa i es celebra les proeses dels bikers amb gran alegria. En Jaume i jo veien la situació decidim seguir i no esperar el nostre torn, els salts no eren gaire alts, i segur que els hauria saltat, pero entre la cua i tota l´expectació seguim per no perdre el ritme.Ara ja toca el torn dels corriols i les trialeres, vinga pedres, escalons i curves, que divertit!!! 
Hi ha algun pas una mica complicat però mes o menys es fa tot sense problemes, al final acaba amb un corriol amb molt de flow i curves.
El terreny està perfecte, jo em pensaba que trobariem fang però no, i les fustes tambe estant amb les millors condicions.
Despres d´una mica de pista arribem al primer avituallament, quina passada 2 avituallaments complets en tota la cursa, i la gent que esta allà  super amable. S´ha de felicitar a l´organització
tant per els avituallaments, com per la senyalització de tot el recorregut.
En les parades per repostar es on es pot palpar més  l´ambient d´una pedalada d´enduro, tot son conyes,  a les proeses fetes a l´estat fisic...  és un ambient d´amics de gent que te un mateix fi en comú passar- ho bé  i disfrutar amb els altres. 
Despres de reagrupar-nos tots i refer-nos una mica seguim, a partir d´aqui ja veig que em tocarà anar amb els de darrera xino xano i anar aguantant.  Els trenca més en forma amb en sergi tirant davant,i  jo amb quedo amb en Joan en Jordi Gil i el seus amics més endarrera i així va ser fins el final al bikepark. En Joan que anava molt dur d´amortiguador li treu aire, i  apa ens tirem tots dos per la trialera. Que bé que va anar darrera un descender i et vagi marcant les traçades, el final del cami s´acaba amb un marge que era dels més comentats al foro, en Joan el baixa com res i jo darrera ell ni m´entero i ja soc abaix. 
2ºn avituallament , menjem una mica i au a buscar la que diuen que es la trialera més bèstia del recorregut. A dalt de tot hi ha una vista molt guapa, fem la foto pertinent i cap abaix.Realment hi han 2 o 3 escalons que els veus i et miren molt malament ja,ja,ja. Els passem com podem,haig de posar algun peu i en un en foto la primera i única nata del dia sense conseqüències. En aquest punt del recorregut estic molt tocat i encarcarat i segurament que amb unes altres condicions no hauria caigut.  A  partir d´ara toca sobreviure, però es que encara no arribat el més guapo de tot, la zona de pasarel.les.
Si hi ha una joia de la corona a la diferent, aquesta es tota la zona de bikepark al final de tot.
Aquest any l´han ampliat molt i realment hi ha un curro impresionant, i tenen salts, north shores, wallrides, balancins...
Es un lloc ideal per aprendre a baixar i saltar fustes, tot està molt ben preparat i dissenyat perquè els principiants o els més experts disfrutin com camells.
Quina llàstima que Sallent no estigui més a prop sino hi anava cada cap de setmana!!!
Quant vaig arribar aquest punt vaig fer el que vaig poder,però com vaig disfrutar encara que estigues destrossat, vinga pasarel.les i  fusta i més fusta i es que aquest any et trobes com 20 fustes per tot el recorregut i es clar n´hi ha per tots els nivells.
I per rematar sino en tens prou queden les escales que et porten directe a Sallent.
Hem aconseguit l´objectiu!!!
Ara toca la recompensa, barra lliure del que vulguis, de cervesa de botifarra...,pots repetir el que vulguis. Quins tipus aquests de Sallent com s´ho munten son increibles.
Els primers en arribar vam ser en Jaume, en Joan, i jo i no perque fossim els mès forts,sino perque erem els que teniem més gana. Com veieu en aquest especte guanyem 2-1  els trencacames ja,ja,ja.

Els altres van arribar una mica més tard esgotats de repatir els salts, sobretot en Sergi que sempre que pot repeteix les seves magnífiques volades.

Resumint ha sigut una molt bona experiència, estic content perque he tornat a saltar que feia molt temps que no ho  provava. El recorregut és molt guapo i si li hem de buscar un pero, podem dir que li sobre una mica de pista i que al final al bikepark i arribes una mica fos i no pots disfrutar tot el que voldries.
Però evidentment compensen mes totes les coses positives i clar com deia el lema de Apple:

"THINK DIFERENT".



EN KULAJY FENT DE LES SEVES.




fotos dels fun&nyam by bicis FA-SOL






fotos by carpy






dimecres, 1 d’abril del 2009

Pluja i videos.

Aquests dies  plujosos un mira més internet que habitualment.Consultant com funcionen les helmet cam, (ja que m´agradaria adquirir-ne una per poder gravar les meves peripecies i les nostres baixades), vaig recordar-me de dos dels videos més al.lucinants que he vist per internet, fets amb helmet cam i per no professionals.
Disfruteu-los perque valen la pena, no per la qualitat, però si per les baixades que es marquen.